Jocurile educationale – inveti si te distrezi

Jocurile educationale – inveti si te distrezi

Jocul si joaca sunt elemente importante in evolutia si dezvoltarea oricarei fiinte umane. Daca copiii folosesc joaca pentru a deprinde abilitati, pentru a invata si pentru a putea aborda solutionarea problemelor cu inventivitate si un strop de fantezie, adultii se joaca in general pentru a se relaxa si pentru a scadea nivelul de stress.

Jocurile educationale au un rol covarsitor in modelarea copiilor, de aceea se recomanda ca de la varste fragede sa ii stimulam prin joaca sa descopere lumea in care se vor maturiza si se vor manifesta mai tarziu.

Mediul online ofera oportunitatea de a descoperi, descarca si folosi o multitudine de jocuri educationale. Indiferent ca este vorba despre matematica, desen, geografie sau colorat, paleta este destul de larga si pe gustul tuturor parintilor (si mai ales al copiilor).

Jocuri educationale – te joci ca sa inveti

Jocurile educationale ne ajuta sa acceptam mai usor cunostinte si informatii complexe, greu de inteles sau pur si simplu neatragatoare (plictisitoare).

Jocurile ne invata ca este bine sa perseveram pana cand vom reusi. Daca aplicam aceleasi reguli educatiei traditionale, vom observa o mai mare aplecare a copiilor pentru studiu si o scadere considerabila a stress-ului, asociat cu nivelul de performanta din clasa (notele mai mici sau mai mari).

S-a constatat ca in medie un copil isi petrece 40% din timp la scoala, cu gandul la activitati ce nu au legatura cu mediul educational, conform unui studiu intreprins recent in Statele Unite ale Americii. Jocurile educationale au rolul de a motiva copilul, de a crea oportunitati in procesul de invatare si de a-l face sa se simta mai fericit.

Jocuri educationale – top site-uri romanesti

In continuare va vom prezenta un top al celor mai bune site-uri romanesti care va ofera acces gratuit la o multime de jocuri educationale.

www.didactic.ro – un site cu un continut bogat, structurat intr-un mod intuitiv si usor accesibil, atat parintilor, cat si copiilor. Sectiunea de jocuri educationale se adreseaza copiilor din clasele I-III, iar materiile abordate sunt matematica si geografia.

www.jocuri-friv.ro – un alt site romanesc dedicat in totalitate jocurilor. Sectiunea de jocuri este una foarte bogata, structurata pe categorii de jocuri sau materii.

Astfel, pe acest site veti regasi jocuri educationale despre matematica, geografie, biologie, limba engleza sau puzzle-uri. Parintii si copiii interesati pot participa frecvent la concursuri, in care pot castiga diverse premii daca se inscriu sau recomanda altor persoane platforma site-ului.

www.clopotel.ro – unul dintre cele mai cunoscute site-uri pentru copii si tineri de toate varstele. Acest site iese in evidenta prin faptul ca ofera acces la instrumente de invatare, stiri despre educatie si scoala, timp liber si jocuri educationale.

Interfata colorata, usurinta navigarii si continutul bogat au transformat site-ul clopotel.ro intr-un instrument de baza pentru orice copil sau elev, ce vor sa transforme invatarea intr-o activitate distractiva.

www.jocuridecolorat.ro – un site axat pe jocuri de colorat. In sectiunea de jocuri educationale de colorat copiii o multime de lucruri noi care le imbunatatesc si le cizeleaza aptitudinile. Desenul si coloratul sunt folosite in combinatie cu exercitii matematice, de vocabular, geografie, limba engleza sau biologie.

Jocurile educationale au in zilele noastre un rol mai important ca niciodata in modelarea si dezvoltarea noilor generatii. Oamenii de maine vor fi astfel mai bine pregatiti din punct de vedere professional, cu o mentalitate de invingatori, ce vor vedea in orice problema o noua provocare care asteapta sa fie solutionata, cu inventivitate si creativitate.