Descarca jocuri – despre jocurile din mediul online

Descarca jocuri – despre jocurile din mediul online

Aparitia si raspandirea internetului a schimbat complet modul in care ne raportam la informatie si comunicam unii cu ceilalti. Toate domeniile de activitate au fost revolutionate o data cu sosirea erei digitale, indiferent ca discutam despre mediul economic, social, politic sau cultural.

Industria jocurilor a avut cel mai mult de castigat de pe urma perioadei digitale, deoarece s-a manifestat intr-un nou mediu, cel online, in care legatura dintre creatorii de continut si consumatori s-a putut face mai usor. Oricine isi putea de acum incolo descarca jocuri.

Descarca jocuri – categorii

Jocurile din mediul online s-au raspandit si s-au diversificat rapid. Indiferent de platforma pe care doresti sa o folosesti (PC sau consola), ai la dispozitie o multime de genuri. Sa descarci jocuri nu a fost nici cand mai simplu. In cele ce urmeaza vom prezenta cateva dintre cele mai cunoscute genuri de jocuri.

Jocurile de actiune pun accentul pe provocarile fizice care pot fi depasite doar printr-o buna coordonare intre ochi, maini si abilitati motorii. Se pot descarca jocuri de actiune in care se pune accentul pe armele de foc (shooters), abilitati de eludare a inamicilor (stealth), lupte (fighting and beat ‘em up) sau supravietuire (survival).

Jocurile de aventuri sunt un gen in care accentul nu este pus actiuni rapide, ci mai degraba pe rezolvarea de puzzle-uri si interactiunea cu mediul inconjurator si alte personaje. Oricine poate descarca jocuri de aventuri in care fie urmaresti un text predefinit (text), o serie de imagini (graphic), scurte filme (visual) sau iei decizii bazate pe o serie de filme interactive (interactive movie).

Jocurile de role-playing (RPG) te transpun in pielea unui personaj ce are la dispozitie mai multe abilitati pe care si le poate dezvolta de-a lungul timpului. Pentru fanii RPG exista posibilitatea sa descarce jocuri RPG de actiune (action), tactice (tactical) sau online cu un numar mare de jucatori (MMO).

Jocurile de strategie sunt unul dintre cele mai cunoscute si iubite genuri de jocuri. Acest tip de jocuri te va provoca sa gandesti si sa planifici o strategie ce iti va permite victoria impotriva adversarilor. Se pot descarca jocuri de strategie pe ture (turn-based), in timp real (RTS) sau tactici in timp real (RTT).

Jocurile simulatoare, dupa cum le sugereaza numele, incearca sa recreeze aspecte reale sau fictionale ale realitatii. Poti descarca jocuri simulatoare de constructii si management (construction & management), simulatoare de viata (life) sau sau de vehicule (vehicle).

Descarca jocuri – game sites

In momentul de fata ai posibilitatea sa descarci jocuri de pe o multime de site-uri, contra cost sau gratuite.  Site-uri precum: www.bigfishgames.com; www.gamehouse.com; www.zynga.com sau www.miniclip.com/games ne ofera posibilitatea sa ne alegem orice tip de joc dorim si sa il descarcam rapid.

Un exemplu de site ce iti ofera posibilitatea sa descarci jocuri este cel al platformei americane Steam. Aceasta ofera in fiecare zi utilizatorilor sai reduceri importante pentru o multitudine de jocuri, indiferent de platforma sau genul abordat.

Jocurile au profitat din plin de raspandirea exploziva a internetului si au devenit o industrie in adevaratul sens al cuvantului, care anual produce miliarde de dolari. A descarca jocuri nu a fost nici cand mai usor decat in zilele noastre.