Travian, cel mai bun joc online de strategie

Travian, cel mai bun joc online de strategie

Piata jocurilor online este atat de diversificata, incat atunci cand trebuie sa alegem dintre noianul de jocuri disponibile vom avea probleme reale. Acesta este motivul pentru care ma documentez inainte de a rula un nou joc, iar principala sursa de documentare raman forurile gamerilor, acolo de unde pot afla recomandari si sfaturi despre cele mai bune jocuri.

Deoarece calculatorul meu este mai vechi si nu mai am resursele necesare pentru a instala ultimele jocuri aparute, m-am axat in ultima perioada pe jocurile ce pot fi jucate online. Acestea sunt usor de accesat, nu necesita instalare si ruleaza de pe servere externe (ceea ce inseamna ca nu imi voi mai incarcat hard disk-ul).

Jocurile vechi sunt cele mai interesante

Jocurile mai vechi raman marea mea pasiune, deoarece imi solicita inteligenta si sunt mai simplu de jucat. Unul dintre acestea este Travian, un joc de strategie unde toate evenimentele se intampla in timp real.

Jocul ne ofera identitatea unui sef de sat de mici dimensiuni, ce are grija de locuitorii acestuia si este preocupat de dezvoltare.Travian ne ofera posibilitatea de a incheia aliante cu alti jucatori cu care se poate comunica prin intermediul unui forum propriu.

Desi in viata reala sunt un adevarat „lup singuratic”, va sfatuiesc sa incheiati cat mai multe aliante, deoarece astfel jocul va fi castigat mai rapid si fara prea multe dificultati.

Travian poate fi castigat odata ce aducem Minunea Lumii la nivelul 100.

Jocurile de strategie ascund capcane neasteptate

In Travian sunt prezente trei triburi (fiecare cu avantajele si dezavantajele sale) si un trib de sine statator (Natarii, ce sunt un trib NPC cu care nu se pot incheia aliante).

Pentru cei ce sunt la inceput, cel mai usor este sa adere la tribul Romanilor, deoarece acestia sunt cel mai bine dezvoltati atat din punct de vedere social cat si tehnologic. Respectand adevarul istoric, infanteria lor este legendara (cine nu a auzit de celebrele cohorte romane), dar defensiva impotriva cavaleriei este foarte scazuta.

Dacii sunt un trib pasnic si iubitor de pace. Defensiv acestora este foarte buna, dar calitatile ofensive lasa de dorit, iar acestia sunt usor de invins. Elementul forte este cavaleria, ce le permite sa se deplaseze cu usurinta si sa ia inamicul prin suprindere

Barbarii sunt cel mai agresiv trib din joc si sunt preocupati numai sa prade , dar datorita dezorganizarii sunt lenti si destul de previzibili.

Sistemele comerciale diverse si bine puse la punct permit fiecarui jucator sa agoniseasca adevarate averi, iar daca detinem fiecare artefact unic vom putea construi Minunea Lumii intr-o perioada scurta de timp.

Pentru a termina jocul va trebui insa sa alocam zilnic un timp destul de mare, deoarece lumea ce trebuie vizitata este destul de mare, iar razboaiele de cucerire a teritoriilor si pentru acumularea bogatiilor se vor dovedi lungi si anevoioase.

Cladirile din interiorul orasului sunt numeroase si fiecare dintre acestea cer o atentie sporita, iar unitatile defensive sunt specifice fiecarui trib. Astfel, barbarii pot construi numai metereze, iar romanii sunt singurii ce pot construi ziduri.