Hattrick, unul dintre cele mai bune jocuri online gratuite

Hattrick, unul dintre cele mai bune jocuri online gratuite

Jocurile online sunt preferate de marea majoritate a jucatorilor deoarece sunt foarte usor de accesat, nu costa nimic si nu necesita cerinte tehnice deosebite. Acestea pot fi jucate chiar daca calculatorul nostru are un RAM mai mic si un spatiu de stocare insuficient, deoarece jocurile sunt pastrate pe servere online si nu necesita nicio resursa locala.

Cel mai bun manager de fotbal din lume: Hattrick

Unele dintre cele mai populare jocuri online sunt cele sportive, iar acestea respecta in cea mai mare masura viata reala. Asadar, nu trebuie sa ne mire faptul ca jocurile ce au ca obiect central fotbalul sunt unele dintre cele mai cautate, deoarece amploarea fenomenului fotbalistic este din ce in ce mai mare, iar nume ca Ronaldo, Neymar, Cavani sau Suarez sunt pe buzele tuturor iubitorilor de fotbal.

Desi am fi tentati sa credem ca FIFA a „luat crema” jocurilor fotbalistice, acesta are anumite limite peste care nu poate trece, iar unii dintre impatimitii fotbalului nu se multumesc doar cu un simplu rol de antrenor, ci isi doresc sa se afle in pielea unui manager de club.

Pentru a veni in intampinarea dorintelor acestora a fost creat Hattrick, ce mi se pare unul dintre cele mai complete si mai bine gandite managere de fotbal din prezent. Jucatorul se afla in rolul unui manager al unui club de fotbal si se ocupa de toata strategia acestuia.

Astfel, poate cumpara sau vinde fotbalisti, angajeaza sau reziliaza contractele antrenorilor, masorilor sau ai altor specialisti din cadrul clubului, dezvolta echipa de tineret si aranjeaza echipa de start.

Deoarece fotbalul este un fenomen dinamic, jocul este in permanenta imbunatatit prin introducerea unor caracteristici noi si dezvoltarea celor existente. Astfel, in 2005 a fost introdus Hattrick Masters, ce este echivalentul Ligii Campionilor din viata reala.

Jocurile online se confunda uneori cu realitatea

Pentru inceput, noul jucator primeste spre administrare o echipa mai veche, ce beneficiaza de un lot mai putin valoros si de un antrenor aflat la inceput de drum. Atat lotul formatiei cat si pozitia in clasament sunt inchise si nu se pot cumpara jucatori pentru inceput.

Stadionul are capacitate mica, asadar nu ne putem baza pe prea multi bani din bilete, iar echipa nu are angajati specialisti, ca urmare va trebui sa ne ocupam singuri de toata treaba din club.

Dupa o scurta perioada de timp, suntem liberi sa cumparam sau sa vindem jucatori, sa ne angajam specialisti, iar daca castigam liga din care facem parte vom promova intr-o liga superioara.

Deoarece clubul se afla la inceput si nu dispune de prea multi bani, este esential sa crestem juniori de valoare, pe care sa ii vindem si astfel sa ne completam fondurile.

Odata cu evolutia jocului s-a format o adevarat comunitate ce aduna informatii si elaboreaza statistici despre meciurile echipei favorite, prestatia jucatorilor, numarul schimbarilor, etc.

Hattrick este remarcabil deoarece tine seama de toti factorii prezenti in realitate intr-un club de fotbal: stadion, staff-ul echipei, incasari, cheltuieli, fani, sponsori, etc si este astfel o oglinda a unor evenimente petrecute in realitate.

Motorul de joc este elaborat pe baza unor modele matematice foarte atent alese.